U

Welkom bij Pute 

Voetverzorging: 

Waarom is een pedicure zó belangrijk? Voeten hebben ook een beetje liefde nodig!
Ze dragen het gewicht van het lichaam een leven lang. Misschien maakt u dagelijks veel kilometers en krijgen uw voeten niet voldoende rust, draagt u de verkeerde schoenen, sport u veel, heeft u pijn en klachten. Of u wilt gewoon dat ze er mooi en verzorgd uitzien.... 
Kortom, reden genoeg om eens een pedicurebehandeling te boeken.

Met de basis pedicurebehandeling worden problemen en klachten zoals overtollig eelt, ingroeiende nagels, likdoorns en kalk-/schimmelnagels behandeld. Combineer deze behandeling met een heerlijke voetmassage en uw voeten zijn weer als nieuw! Daarnaast biedt Pure ook diverse cosmetische voetbehandelingen aan.

Even voor de zekerheid, heeft u een risicovoet? 
In medische termen spreekt men bij een verhoogde kans op voetklachten, door ziekte of aandoeningen vaak over de "risicovoet". U voeten lopen meer gezondheidsrisico bij o.a. reuma, chemokuren, diabetes, spasmen, hart- en vaatziekten, medicijngebruik of ernstige huidaandoeningen.
In dat geval is het beter om een afspraak te maken bij een medische pedicure. 
 

Specialistische behandelingen:
Wanneer u een beschadigde teennagel heeft, door trauma of schimmel, dan kunt u bij Pure terecht voor LCN WILDE PEDIQUE silver plus. Een professioneel concept waarmee beschadigde teennagels gecorrigeerd kunnen worden en waarmee een blijvend en perfect resultaat nagestreefd wordt.

Met LCN WILDE-PEDIQUE silver plus kunnen teennagels geheel of gedeeltelijk hersteld worden op verantwoorde wijze. LCN WILDE-PEDIQUE silver plus is een bijzonder elastische kunststof (gel) die zich optimaal aanpast aan alle bewegingen van de voet of de teennagel. Dit betekent dat een teennagelcorrectie met LCN WILDE-PEDIQUE silver plus op geen enkele wijze als storend wordt ervaren. Na verloop van 6-8 weken wordt de nagel weer opgevuld. Dit concept is ook perfect voor een mooie French pedicure! 

Harsen:
Harsen is een van de manieren om ongewenst lichaams- of gezichtshaar te verwijderen. Dit gebeurt door een laagje warme hars aan te brengen en te verwijderen, waarmee de haartjes worden meegenomen. De haartjes blijven 3-6 weken weg nadat ze zijn geharst. In de salon kunt u terecht voor het harsen van benen, armen en gezicht. 

Massage:

Tegenwoordig is er steeds meer ziekteverzuim en uitval door stressgerelateerde en burn-out klachten. Mensen worden zich steeds meer bewust van hun eigen verantwoordelijkheid voor hun fysieke en mentale gezondheid. Klachten als een gespannen houding, een verkeerde ademhaling en hartkloppingen komen in deze veeleisende maatschappij helaas teveel voor. Men krijgt hierdoor vaak vervelende klachten. Ik kan hier als wellnessmasseur veel in betekenen, door mijn klanten de aandacht en een moment van ontspanning te geven die ze op dat moment nodig hebben. Zo brengen we lichaam en geest weer in balans! 
Denk aan bijvoorbeeld een aroma massage, een hotstone massage of een Indiase hoofdmassage. 

Wanneer u een zorgvraag heeft kunt u uiteraard ook bij mij terecht. In dat geval biedt de klassieke massage een uitkomst. Deze wordt op spierniveau gegeven, waardoor milde klachten goed behandeld kunnen worden en de nodige adviezen kunnen worden verstrekt. 

Wanneer u een afspraak voor een massage wilt maken, dan bespreken we vooraf de klacht/wens en eventuele gezondheidsrisico's zodat ik u een passende behandeling kan geven. 

 Verkooppunt L'oye Cosmetics 
Bij Pure kunt u terecht voor de make-up producten van L'Oye Cosmetics.

De producten van  L'oye Cosmetics zijn gemaakt van natuurlijke mineralen met kleurpigment en bevatten geen chemicaliën.  Ze hebben een beschermende en kalmerende werking op de huid en zijn daarom ook heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid. 
Minerale make-up werkt samen met de eigen huid en wordt opgenomen door de huid eigen oliën. Hierdoor ziet het er niet alleen natuurlijk uit, zo voelt het ook.  

 De voordelen van L'oye Cosmetics: 

 • Het sluit de poriën niet af
 • Het is geschikt voor de zeer gevoelige huid
 • Het heeft een kalmerend effect op de huid
 • Het bevat een natuurlijke zonbeschermingsfactor
 • Het is waterproof
 • De producten hebben een perfecte dekking. Zelfs bij Acné, couperose, rosacea of wijnvlekken.

Kortom, de perfecte make-up voor een Natural Glow! U ziet er stralend uit (zonder het gevreesde maskereffect) en de huid kan gewoon ademen. Dat klinkt toch ideaal? 

Heeft u interesse, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend advies! 

 • IMG_0970
 • IMG_0969
 • IMG_0972
 • IMG_8652

Permsal Magnesium 

Wist u dat magnesium het enige lichaamseigen mineraal is dat ons lichaam kan doen ontspannen, ontstressen en opladen? We bestaan allemaal uit 70% (zout) magnesium water. Dit zit in onze tranen, zweet en zelfs in onze urine. Echter is er maar 1 soort magnesium dat voorkomt in ons lichaam en dat is magnesiumchloride! Dit krachtige mineraal kent haar oorsprong in ons eigen lichaam en ondersteunt wel 327 lichaamsprocessen. Dit sleutelmineraal zorgt ervoor dat alle andere mineralen en vitamines beter worden opgenomen. Wanneer magnesium wordt opgenomen via de huid in combinatie met warmte, werkt magnesium effectief voor ons lichaam. Magnesium wordt ook wel "happy mineral" genoemd, en dat is precies waarom het essentieel is voor een gezonde leefstijl! 

Elke dag heeft uw lichaam 400mg magnesium nodig om goed te kunnen functioneren. Ervaart u overmatig stress of sport u intensief dan is onze behoefte 1000 tot 1200mg. Helaas door een tekort aan mineralen in onze dagelijkse voeding komen wij in een magnesiumtekort, waar vele fysieke en mentale klachten het gevolg van zijn. De eerste signalen van een magnesiumtekort herkent u aan bijvoorbeeld rusteloze benen, hoofdpijn, verstijfde spieren, spierkrampen, slapeloosheid, stress en vermoeidheid. 

Magnesium wordt snel en effectief opgenomen via de huid. Nu u weet dat wij allemaal het (magnesium)zout dragen in onze zweetdruppels en u het kunt verliezen door overmatige transpiratie, kunt u ook gemakkelijk magnesium weer opnemen via de huid en rechtstreeks naar de cellen. Uw lichaam wordt verrijkt met extra magnesium waardoor het optimaal ontspant, herstelt en nieuwe energie krijgt. 

Magnesium is geschikt voor jong en oud. Ook is magnesium opname voor zwangere vrouwen belangrijk, omdat je wel 20-40% extra magnesium nodig hebt voor de groei van de baby. Het is 100% veilig, want u kunt er (bij gebruik via de huid) geen overdosis van krijgen. 

Vele oorzaken van fysieke en mentale klachten kunnen worden herleidt aan een magnesiumtekort. Een te hoog calcium en te laag magnesiumgehalte verstoort de balans in uw gezondheid. Het calcium spant uw spieren en zenuwstelstel, terwijl het mineraal magnesium de ontspanner is. Gevolgen van een tekort kunt u o.a. herkennen aan spierspanning en -krampen, stress en vermoeidheid. 

Situaties of klachten waarbij magnesium een groot verschil kan maken zijn bijvoorbeeld:

 • Spierkrampen en verstijfde spieren
 • Koude voeten, handen | neuropathie
 • Hoofdpijn en migraine
 • Stress & burn-out
 • Depressie
 • Verstoorde nachtrust
 • Artrose & reumatische klachten
 • Fybromyalgie
 • Osteoporose
 • Hart- & vaatziekten
 • Zwangerschap
 • Menstruatie

Bent u benieuwd wat magnesium voor u zou kunnen betekenen? Neem dan contact met mij op voor een passend advies!